dimecres, 30 d’octubre del 2013

Google sites



A la classe d'ahí ens van ensenyar una nova eina, la Google sites. Aquesta és una aplicació en línia i gratuita que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tothom. 

Per poder crear un google Sites els passos que s'han de seguir és entrar a la web i seguidament escollir el tema de que vulguis fer el lloc web amb la seva plantilla que triïs. Desprès, només és qüestió d'anar-la editant.
Per a més informació, aquí teniu un vídeo del que és el Google Sites i com es crea.




Per acabar us deixo una imatge del que és el portal d'inici de la nostre Google Sites.


dilluns, 28 d’octubre del 2013

Descoberta del PREZZI!


Avui hem descobert el Prezzi!


Que és una aplicació similar al PowerPoint per treballar en web 2.0, en la qual podem fer treballs en una sola finestra i col•locar efectes com zoom, format a les lletres, fotos, vídeos, etc. La diferencia amb el powerpoint es que en lloc de treballar en varies diapositives com en la aplicació microsoft, treballes només en una finestra. A part, la presentació final resulta més atractiva pels seus efectes que en el power point.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Ja tinc llicència Creative commons!


Ei! presteu atenció!  
Per saber si una imatge o text es pot utilitzar o no tenim icones que ho representen. si trobem la icona de copyright, no podem utilitat aquella imatge o text. La icona de copyright és la que veiem a continuació.


En canvi si trobem la de Creative Commons haurem d'informar-nos el que es pot i no es pot fer. Però en un principi si podem agafar la informació que vulguem ja que es tracta d'una llicència lliure. A continuació una imatge de icona de Creative Commons.










Un altre llicència seria el Copyleft, aquesta ens perfet copia tot el contingut de l'obra sense cap restricció. És una llicència totalment lliure. 


El meu bloc utiltza llicència Creative Commons. Podeu fer un cop d'ull al web http://creativecommons.org/, i posar-la al vostre bloc si encara no la teniu!.








"Vídeo y educación" Joan Ferrés


La setmana passada, a la classe de GTIC vam llegir fragments del llibre de "Vídeo y educación" de Joan Ferrés. Vam destacar per exemple, com l'home esta format per dos hemisferis, el dret i l'esquerre. El dret encarregat de reconèixer el rostre, les característiques i els símbols, i L'esquerra encarregat de la lectura, el càlcul, la classificació i escriptura.

Remarco també dos tipus de vídeos que vam veure totalment diferents. Cada un tenia el seu objectiu, o transmetre una lliçó, una sèrie de coneixements, per tant era un vídeo informatiu, que al contrari que l'altre, tenia un objectiu més motivador a l'hora de transmetre informació, captava l'atenció dels receptors, per la forma i el tipus de de vídeo. 


dilluns, 14 d’octubre del 2013

Slideshare, Scribd i Flickr

Avui nombraré algunes de les eines que ens han ensenyat quests darrers dies. Aquestes són Slideshare, Scribd i Flickr

És un lloc web que ofereix als usuaris la possibilitat de pujar i compartir en públic  o en privat presentacions de diapositives en  PowerPoint, documents de Word, OpenOffice, PDF, Portafolis... Tambié proporciona als usuaria la capacitat per exaluar, comentar y compartir el contingut pujat a la xarxa. A continuació us deixo una foto del seu logo.




És un lloc de publicació basat en la web que permet pujar i mostrar continguts a internet per compartir-los. El servei ofereix pujar arxius en diferents formats com Word, Excel, Power Point, OpenOffice, PDF, entre altres . Scribd crea un codi únic per cada contingut, el qual permet insertar el document creat en un altre lloc web com un blog, una pàgina web, un wiki, etc..


Com pengem un document a Scribd?

1- Ens hem d'enregistrar, crea un compte
2- Introduir les dades que ens demanen
- Nom usuari
- Contrasenya
- Correu
3- ja podeu començar a pujar documents. Hi ha el botó de "Subir"










és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre ] i compartir fotografies i vídeos en línia. És un servei molt utilitzat pels bloggers com a dipìsit de fotos per allotjar imatges que incrustar als blogs i altres mitjans socials. A continuació us deixo amb el logo d'aquesta nova eina.


















Imatges: http://www.handplantmedia.com/slideshare/
http://www.clasesdeperiodismo.com/2013/04/04/atencion-scribd-fue-hackeado-esta-semana-y-se-robaron-algunas-contrasenas/
http://blogs.20minutos.es/trasdos/2012/02/23/flickr-cambia-interfaz-verbeniza/

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Blogosfera i Web 2.0


L'altre dia a classe vam parlar dels conceptes Blogosfera i Web 2.0



La Blogosfera és una xarxa social on està un grup de blocs i els autors dels blocs en concret. Això facilita la participació i lectura entre ells.

















La web 2.0 va aparèixer el 2006 i són les aplicacions web que et faciliten compartir informació interactiva amb la resta de persones.




























Imatges: http://estrategiayavanza.wordpress.com/2013/06/25/web2-0redessocialesparaempresa/
http://jovencuba.com/2011/10/27/la-blogosfera-cubana-2da-parte/

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Investiguem l'editor de Youtube,

El següent vídeo, tracta sobre un treball que ens va fer fer el professor de GTIC. 
Constava de gravar un vídeo de pocs segons, amb alguna temàtica senzilla, per poder posar en pràctica l'editor de Youtube. El vam realitzar en grups, i vam demanar a altres companyes de classe que ens ajudessin a fer algunes escenes. El resultat es aquest.



dimarts, 1 d’octubre del 2013

Iniciem Noteflight


Hola!
A classe de música hem començat a utilitzar un programa que permet fer partitures online d'una manera força senzilla i ràpida. El programa es el Noteflight, i la primera creació que ha resultat es la següent.