dilluns, 30 de setembre del 2013

Les Webquests

Edu3.cat 
 Un dels exercicis que hem agut de fer és el de penjar un video en el bloc. 
Aquest video està extret de la web http://www.edu3.cat/ on podrem trobar una gran varietat d'informació i vídeos distribuïts per matèries com: llengües i literatura, ciències naturals, educació física, entre d'altres. 
Aquest en concret parla sobre les webquests. Espero que us resulti interessant.


 

diumenge, 29 de setembre del 2013

Què és Google Drive?

Aquesta entrada va referida a la nova eina que ens van ensenyar la setmana passada a GTIC.
Jo no tenia ni idea que existís una eina que et facilites poder treballar alhora amb els companys/es des de diferents punts, sense haver d'estar tots davant la mateixa pantalla. Quan el professor ens va ensenyar de que es tractava, vaig adonar-me'n que m'hages solucionat molts problemes anteriors, sobretot els darrers últims dos anys. Aquesta eina anomenada Google Drive, permet treballar conjuntament sense necessitat d'estar tots junts, ja que molts cops és complicat. Permet crear documents, presentacions, compartir imatges, qüestionaris, dibuixos... i es força fàcil el seu funcionament, és guarda sol i sempre ho tens penjat a internet, per tant si tens una conta  de email, pots accedir molt fàcilment.
Recomano aquesta eina per tots aquells que encara no sapigueu que existeix. 






A continuació us deixo un video que el professor ens va facilitar. Extret del Bloc de gestioinformaciocomunicacio


.

Descobrim l'Scoop-it!



L'altre dia a classe vam descobrir l'scoop.it,  que és una pàgina web que serveix per consultar i tenir coses específiques del tema que escolleixis,és a dir, diferent noticies d'aquell tema.  En el meu cas és titula l'educació infantil avui dia, ja que és el tema principal en el que em vull centrar actualment. 
A continuació us mostraré dues imatges del meu portal de l'Scoop.it. 

















Per últim ajunto una imatge de la meva barra lateral dreta del blog, on podeu trobar una imatge que posa Scoop.it, si hi cliqueu, anireu a parar directament allà. Voleu fer-hi un cop d'ull?



dimecres, 25 de setembre del 2013

Ús educatiu dels blogs


Bon dia! com esteu? avui em ve de gust parlar-vos dels blogs i de les seves utilitats en l'educació
Per començar, tots sabeu què és un blog?
Doncs un bloc és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes. A més a més, també ajuda a la relació entre els alumnes i el professor per afavorir aprenentatges actius.
Està compost per diferents entrades organitzades per cronologia inversa, és a dir, del més nou al més vell.
Els blogs permeten als lectors interactuar, compartir coneixements, reflexionar, debatre, etc., amb l'autor o amb altres blocs que parlen del mateix tema. Són una eina relativament nova que millora contínuament.
tot seguit explicaré de les diferents parts que consta un blog: 
La blogosfera està formada per un conjunt de blogs. Existeix la blogsfera educativa que engloba el conjunt de blogs sobre aquesta temàtica.
El blogaire és aquell que crea i manté actualitzat el seu blog. 
El blogroll és una llista de blogs d'interès que tu pots col·locar en el teu blog. D'aquesta manera els lectors podran anar passant per diferents blogs que tractin de temàtiques similars.
Els gadgets són continguts en miniatura actualitzats i dinàmics que es poden posar en el blog.
Tot seguir us deixo una imatge del que és el logo del programa per crear els blogs, que és el Blogger.


Aquesta informació mateixa i molta més  la podreu trobar en el llibre: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents, de Francesc Balagué i Felip Zayas. La imatge d'acontinuació, és la fotografia de la portada i la contraportada.






















Imatges: http://www.enuvole.com/servicios/blogger-y-wordpress/
http://www.blocdeblocs.net/llibre-us-educatiu-dels-blogs/

L'ús de les noves tecnologies

En aquesta segona entrada us mostraré un dels primers treballs per posar en pràctica el sistema de pujar documents, presentacions i qüestionaris en el bloc. És un treball que varem haver de fer en grup, buscant informació sobre els llibres electrònics, els ordinadors portàtils i les noves tecnologies en general.
A continuació veureu una presentació i com he dit abans el qüestionari sobre l'ús de les noves tecnologies.


 

dimecres, 18 de setembre del 2013

La meva primera entrada!


Bon dia! començo a escriure en aquest bloc. Mai havia creat un bloc, per tant tot això per mi és nou. Em fa il·lusió iniciar-lo ja que a través d'aquesta eina podrem compartir tot allò que fem i ens agrada, saber més dels companys i iniciar un procés d'intercanvi d'informacions i vivències. Espero poder gaudir molt d'aquest bloc... .

Una breu descripció sobre mi seria quelcom així...
Em dic Elena, tinc 20 anys i visc a Esplugues de Llobregat. Soc tècnica en educació infantil, a part, sempre m'ha agradat molt el món del lleure, i tot i que aquest aquest any ja no, he estat formant part d'un Cau d'Esplugues. Tinc el carnet de monitora i també he treballat en casals d'estiu i menjadors. Es fantàstica l'energia que transmeten els nens, i la vida que et donen.

Espero compartir moltes coses, ja que per mi, compartir és viure i viure és estimar.