dilluns, 18 de novembre del 2013

Una setmana diferent.

Avui fa una setmana que vam començar una setmana diferent. En diuen setmana de reflexió educativa. Al principi en dir-me aquest nom em vaig quedar parada, sense saber com seria exactament aquesta setmana ni que seria el que faríem. Una de las activitat planejada per aquest primer dia va ser la ruta per la muntanya de Collserola. Tot i ja estar acostumada aquest tipus de rutes, aquesta en concret no l'havia fet. Tenint tan a prop una muntanya com aquesta i el poc acostumats que estem la majoria a fer sortides com aquestes tant fantàstiques. En el nostre grup en concret, vam desviar-nos de la ruta dictada. Tot i això per a mi el haver-nos endarrerit en el temps previst, va ser una situació que ens va posar a prova, ens va fer estar més alerta i intentar busca una alternativa a la ruta ja marcada per poder seguir en el camí. Alhora també ens fa fer dialogar i mantenir una conversa per saber cap a on anar. També vam veure paisatges de Barcelona des d'un punt preciós. En definitiva, per a mi, perdre'ns, va ser el que va fer que aquella sortida fos única nostre i especial a totes les demès. I per això recordo la sortida, malgrat el cansament, molt agradable i divertida.



El segon dia d'aquesta setmana, vam anar al MNAC (Moseu Nacional d'Art de Catalunya). Allà vam anar a veure una exposició que es deia "Històries amb relleu". La visita ens la va fer una noia que va anar introduint al llarg de la visita activitats, per canviar una mica la rutina de sempre mirar les obres i escoltar. Em va semblar interessant ja que per als nens, activitats que canviïn rutines son les que els hi agraden, Al acabar la visita, també vam anar a fer una sèrie de tallers en una sala tots junts, i això també em va semblar interessant, ja que al mateix temps que gaudeixes de l'activitat, aprens conceptes nous i remarques tot el que s'ha dit durant la visita. 


El tercer i quart dia de la setmana, vam haver d'assistir a les escoles on les nostres padrines de tercer estan fent pràctiques.  

L'escola on em va tocar anar, és l'escola Barcelona, situada al barri de Les Corts. El primer dia de l'estada, pel matí vam anar al teatre. Va ser una sortida divertida i en la que les nens s'ho van passar d'allò més bé. Vam anar a  un teatre del barri a veure com dos ballarins ballaven acompanyats de músiques de les quatre estacions. Al acabar la obra, ells mateixos van fer un petit taller, per a que els nens poguessin moure's , ballar, i interpretar com ells totes les estacions de l'any. Aquesta activitat em va servir per apropar-me als nens i interactuar amb ells.  En general els dos dies d'aquesta estada, a classe van ser força quotidians i clàssics, llegir contes, i fer fitxes. La metodologia que utilitzen en aquesta escola si que és força lliberal, i deixen que el nen tingui una certa autonomia. Destacar el tracte de les meves padrines, sobretot d'una, la Sílvia ja que els trajecte cap a l'escola el fèiem juntes, i per això va haver més apropament.


L'Últim día de la setmana, per tant l'últim dia d'activitats va començar estupendament. Un grup d'animació va venir a fer-nos una representació d'un numero, es deia "com sona". Els seus números consisteixen en versionar cançons de nens, sobretot de 0-3 anys. Van portar un gran nombre de materials, amb els quals van interpretar aquestes cançons. Vam ballar, cantar i gaudir com nens. Em van fer sentir molt agust i feliç aquelles dues hores. Sincerament em van transmetre molt bon rotllo i em vaig quedar amb ganes de més.

dimecres, 6 de novembre del 2013

Modifiquem la Viquipèdia!


Un cop vam saber de que tractaven les Wikis i la Viquipèdia, a classe vam haver de fer un exercici per grups el qual va tractar sobre modificar qualsevol tema interessant de la viquipèdia. Dos companyes més conjuntament amb mi, vam triar el tema de la taronja i el que vam modificar, va ser el fet d'afegir un apartat més en la explicació ja existent. Aquest apartat el vam anomenar Beneficis de la taronja. Aquest és el resultat:




dimarts, 5 de novembre del 2013

Què son els wikis?!


Avui parlaré sobre els Wikis. Són un lloc web que pot ser editat per diversos usuaris. Aquests usuaris poden així crear, modificar, borrar el contingut i tot això d'una forma interactiva, fàcil i ràpida.

Algunes característiques importants són que els wikis estan "lliures d'ego", és a dir, la pàgina no és de ningú en concret sinó de tothom. Qualsevol usuari pot editar, afegir o suprimir informació de manera anònima. també permeten crear i publicar continguts. A més a mes podem tenir una col·laboració amb diferents usuaris. Aquests usuaris poden editar la pàgina web. Entre tots van creant l'estructura mitjançant hiperenllaços i qualsevol internauta pot llegir les pàgines.I per últim, també proporciona eines que faciliten la revisió de les pàgines i la creació d'enllaços entre les pàgines web. Una vegada fet el wiki, es fàcil crear pàgines i enllaços entre elles i així expandir el lloc.

Els wikis i l'educació són una eina que permeten una reflexió col·lectiva, comunicar-se i organitzar-se. Algunes de les característiques d'aquesta eina aplicada a l'educació serien las següents:

- Espai de comunicació de la classe
- Espai de col·laboració de la classe/Base de coneixements
- Espai per realitzar i presentar feines/Portafolis electrònics
- Arxiu de texts en procés de elaboració
- Manual de la classe/Autoria col·laboradora
- Espai pels projectes en grup