dimarts, 5 de novembre del 2013

Què son els wikis?!


Avui parlaré sobre els Wikis. Són un lloc web que pot ser editat per diversos usuaris. Aquests usuaris poden així crear, modificar, borrar el contingut i tot això d'una forma interactiva, fàcil i ràpida.

Algunes característiques importants són que els wikis estan "lliures d'ego", és a dir, la pàgina no és de ningú en concret sinó de tothom. Qualsevol usuari pot editar, afegir o suprimir informació de manera anònima. també permeten crear i publicar continguts. A més a mes podem tenir una col·laboració amb diferents usuaris. Aquests usuaris poden editar la pàgina web. Entre tots van creant l'estructura mitjançant hiperenllaços i qualsevol internauta pot llegir les pàgines.I per últim, també proporciona eines que faciliten la revisió de les pàgines i la creació d'enllaços entre les pàgines web. Una vegada fet el wiki, es fàcil crear pàgines i enllaços entre elles i així expandir el lloc.

Els wikis i l'educació són una eina que permeten una reflexió col·lectiva, comunicar-se i organitzar-se. Algunes de les característiques d'aquesta eina aplicada a l'educació serien las següents:

- Espai de comunicació de la classe
- Espai de col·laboració de la classe/Base de coneixements
- Espai per realitzar i presentar feines/Portafolis electrònics
- Arxiu de texts en procés de elaboració
- Manual de la classe/Autoria col·laboradora
- Espai pels projectes en grup

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada