dilluns, 30 de desembre del 2013

Ja tinc Twitter!



Avui parlarem del Twitter!


Avui dia les xarxer socials no fan més que augmentar en popularitat i cada dia que passa en creen de noves. Una d'aquestes és el Twitter. És un servei que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters, denominats tweets o piulades, per mitjà de la mateixa web de Twitter.

Per facilitar la busqueda als seus usuaris, aquest progrma ha creat una sèrie de "hagstags", és a dir, etiquetes. La seva utilització és tan fàcil com posar "#" davant del tema que parlaràs.

 Segueix-me!


Personalment, Fa poc temps que he començat a utilitzar aquesta eina, i crec que és molt interessant i pot ser molt enriquidora. Si mireu a la dreta d'aquest blog, a sobre de les RSS del meu blog, trobareu una imatge d'un ocell on diu Follow me, és dir, segueix-me. Si hi cliques aniràs a parar directament al meu Twitter. A continuació trobaràs una imatge del que he dit.























A que esperes per seguir-me?!
Font imatge: http://datosdereferencia.blogspot.com.es/2013/03/reestructuracioncaixabank-y.html

dilluns, 9 de desembre del 2013

Utilitzem el Microsoft Word!

La setmana passada a classe de GTIC vam estar treballant el Micresoft Word. Ens van ensenyar eines per poder-lo utilitzar amb més facilitat.
Vam aprendre a citar en un treball. Els pasos són els següents: Anar a "referències" i desprès clirar a "insertar cita", tot seguit s'obrirà una pestanya on hauràs d'omplir les dades corresponents, clicar "acceptar" i ja tenim la cita feta.

També ens van ensenyar a fer index automàtics. I sincerament és una eina molt útil! quantes hores perdudes fent índex durant tot aquest temps...!?
És tan senzill com anar a "Referencias", després a "Tabla de contenido" i per últim "tabla automática."

Per últim vam aprendre a fer una Numeració automàtica de pàgines. Només cal anar a "Insertar" i clicar a "pie de pàgina" i tot seguit s'obrirà una finestreta on podem triar on volem insertar el número de pàgina i quin estil volem utilitzar. 




Noves eines molt eficaces !!

La setmana passada a les sessions de GTIC vam descobrir moltes eines noves per treballar. Una d'aquestes és diu Wordle i serveix per crear un núvol de paraules. Aquest núvol el crea amb aquelles paraules que són més utilitzades a una pàgina web o a un text, i es mostren més grans aquelles paraules que tenen més importancia i són més rellevants. Tenim una sèrie de formats i estils de lletres per triar el que més ens agradi. la més utilitzada és mostra més gran i amb un color més fort i per últim un cop que tenim les paraules podem definir la seva forma.

He creat un Wordle i el resultat ha estat aquest: 


S'està mostrant dinar de nadal elena2.png

A continuació us parlaré del Glogster que és una eina per a confeccionar pòsters multimèdia. Per poder crear un pòster multimèdia primer cal registrar-se, i per tal de poder accedir-hi cal registrar-se com a teacher o student. Un cop ja estas registrar ja pots crear tants Glogs com vulguis. Aquí us deixo un Glogster extret d'aquesta web:
http://www.glogster.com/julietaparada/glogster-billy-elliot/g-6l88laehcui7a0ru5cqsaa0


















Una altre eina que ens van ensenyar va ser la de crear mapes mentals i mapes conceptuals. 

Un mapa mental és una idea que permet estructurar i organitzar el nostre pensament, ens facilita l'expressió d'idees i ho fa de manera gràfica. Podem trobar alguns programes on-line gratis que facilitin fer mapes d'aquest tipus. A continuació un exemple de mapa mental que he trobat en aquesta web: http://www.facmed.unam.mx/emc/computo/mapas/ejemplos.htm















Desprès ens van presentar el mapa conceptual ila diferència és que aquest serveixen per senyalar conceptes claus d'un text.  A continuació podeu trobar el meu primer mapa conceptual, aquest està originat a partir d'un text que ens ha proporcionat el professor de GTIC que es titula: "Dinar de Nadal."

S'està mostrant Dinar de nadal elena.jpg


Un altre eina son els Fluxogrames o Diagrames de flux. Son una eina que s'utilitza per representar els procediments que cal seguir per resoldre una tasca. A nivell escolar els hi podem donar dues utilitzacions:

1. Per planificar tasques pròpies de l'escola com per exemple l'acte d'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.

2. Per treballar-los amb els alumnes i fomentar la presa de decisions, la resolució de problemes, la planificació, l'organització, la tria de la informació més rellevant, el compliment de normes i estructures...

Per poder crear un diagrama de flux correctament s'han de seguir una sèrie de normes o pautes que generalment són una sèrie de símbols amb un significat específic.
A continuació veureu els símbols que s'utilitzen i la seva funció:


 Per a pressa de decissions

 Per les operacions d'entrada o sortida

Per començar o acabar

Per pasos, processos o instruccions a seg

L'eina online més útil per poder elaborar diagrames de flux és el Gliffy. No és molt complicada d'utilitzar. Posaré un exemple de diagrama de flux per tal de que us pugueu fer una idea de com són:





Què us semblen totes aquestes eines? És interessant oi?!!! Jo he aprés un munt!

Per a la creació d'aquesta entrada m'he fixat en el blog de la meva companya, Cristina Prieto.

Un llarg camí per aprendre plegats.


Un cop llegida la segona part del llibre, surt el tema d'educar o instruir... Personalment opto per la opció d'educar. Instruir em sembla massa forçat, aquesta paraula em transmet obligació i alhora falta d'interès i de ganes.
La funció d'un mestre no pot ser mai instruir, ja que com he dit, em ve la visió com si obríssim el cap als nens, i els hi guardéssim tota la informació apilotonada, barrejada, sense sentit, només per que s'ha de ser i ho dicta un document. Per això sempre he pensat que la funció d'un mestre ha de ser la de acompanyar, saber guiar als nostres nens a saber conviure en aquesta societat, saber comportar-se de bones maneres, saber relacionar-se, parlar, debatre, dir la seva sense faltar a ningú, sobretot transmetre valors, compartir experiències per que siguin conscients del que esta ben fet i el que no. Mostrar-lis amb exemples allò que volem que entenguin, i si no ho entenen, tornar-ho a provar una i milers de vegades, tractar d'ajudar-los si alguna cosa no els hi surt bé, o els hi costa i no jutjat-los abans d'hora, per que de fet a l'escola estan per alguna cosa, per poder créixer.

Per altre banda, el tema d'observar també em sembla imprescindible. Penso que tots els nens necessiten una atenció individualitzada. És difícil atendre a tots els nens d'una classe per igual, ho dic per experiència. A vegades centres més interès en aquella nena que sempre es queda la última a l'hora d'esmorzar, i al que acaba sempre el primer no li dius res. Penso que és un error ja que els nens necessiten la nostre atenció, el nostre afecte, siguin com siguin, han de veure i notar que estem al seu costat, que poden comptar amb nosaltres per qualsevol cosa, i que no han de tenir por en explicar-nos com se senten. L'observació és una eina molt eficaç per poder valorar a un nen o nena. Mitjançant aquesta observació pots adonar-te'n per exemple si un nen ho esta passant bé o malament, si lo costa o no fer una tasca, si se sent bé o li agrada menjar-se el que sestà menjant... Personalment m'agrada i molts cops sense donar-me conte em quedo observant els nens i nenes, i ja no em refereixo a les aules, sinó pel carrer, m'agrada seguir la mirada dels nens, regalar-lis un somriure i que me'l tornin, jugar a fer cares i que avergonyits em segueixin el joc. Em sento increïblement complerta quan un infant em somriu.