dilluns, 9 de desembre del 2013

Noves eines molt eficaces !!

La setmana passada a les sessions de GTIC vam descobrir moltes eines noves per treballar. Una d'aquestes és diu Wordle i serveix per crear un núvol de paraules. Aquest núvol el crea amb aquelles paraules que són més utilitzades a una pàgina web o a un text, i es mostren més grans aquelles paraules que tenen més importancia i són més rellevants. Tenim una sèrie de formats i estils de lletres per triar el que més ens agradi. la més utilitzada és mostra més gran i amb un color més fort i per últim un cop que tenim les paraules podem definir la seva forma.

He creat un Wordle i el resultat ha estat aquest: 


S'està mostrant dinar de nadal elena2.png

A continuació us parlaré del Glogster que és una eina per a confeccionar pòsters multimèdia. Per poder crear un pòster multimèdia primer cal registrar-se, i per tal de poder accedir-hi cal registrar-se com a teacher o student. Un cop ja estas registrar ja pots crear tants Glogs com vulguis. Aquí us deixo un Glogster extret d'aquesta web:
http://www.glogster.com/julietaparada/glogster-billy-elliot/g-6l88laehcui7a0ru5cqsaa0


















Una altre eina que ens van ensenyar va ser la de crear mapes mentals i mapes conceptuals. 

Un mapa mental és una idea que permet estructurar i organitzar el nostre pensament, ens facilita l'expressió d'idees i ho fa de manera gràfica. Podem trobar alguns programes on-line gratis que facilitin fer mapes d'aquest tipus. A continuació un exemple de mapa mental que he trobat en aquesta web: http://www.facmed.unam.mx/emc/computo/mapas/ejemplos.htm















Desprès ens van presentar el mapa conceptual ila diferència és que aquest serveixen per senyalar conceptes claus d'un text.  A continuació podeu trobar el meu primer mapa conceptual, aquest està originat a partir d'un text que ens ha proporcionat el professor de GTIC que es titula: "Dinar de Nadal."

S'està mostrant Dinar de nadal elena.jpg


Un altre eina son els Fluxogrames o Diagrames de flux. Son una eina que s'utilitza per representar els procediments que cal seguir per resoldre una tasca. A nivell escolar els hi podem donar dues utilitzacions:

1. Per planificar tasques pròpies de l'escola com per exemple l'acte d'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.

2. Per treballar-los amb els alumnes i fomentar la presa de decisions, la resolució de problemes, la planificació, l'organització, la tria de la informació més rellevant, el compliment de normes i estructures...

Per poder crear un diagrama de flux correctament s'han de seguir una sèrie de normes o pautes que generalment són una sèrie de símbols amb un significat específic.
A continuació veureu els símbols que s'utilitzen i la seva funció:


 Per a pressa de decissions

 Per les operacions d'entrada o sortida

Per començar o acabar

Per pasos, processos o instruccions a seg

L'eina online més útil per poder elaborar diagrames de flux és el Gliffy. No és molt complicada d'utilitzar. Posaré un exemple de diagrama de flux per tal de que us pugueu fer una idea de com són:





Què us semblen totes aquestes eines? És interessant oi?!!! Jo he aprés un munt!

Per a la creació d'aquesta entrada m'he fixat en el blog de la meva companya, Cristina Prieto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada