dilluns, 30 de desembre del 2013

Ja tinc Twitter!



Avui parlarem del Twitter!


Avui dia les xarxer socials no fan més que augmentar en popularitat i cada dia que passa en creen de noves. Una d'aquestes és el Twitter. És un servei que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters, denominats tweets o piulades, per mitjà de la mateixa web de Twitter.

Per facilitar la busqueda als seus usuaris, aquest progrma ha creat una sèrie de "hagstags", és a dir, etiquetes. La seva utilització és tan fàcil com posar "#" davant del tema que parlaràs.

 Segueix-me!


Personalment, Fa poc temps que he començat a utilitzar aquesta eina, i crec que és molt interessant i pot ser molt enriquidora. Si mireu a la dreta d'aquest blog, a sobre de les RSS del meu blog, trobareu una imatge d'un ocell on diu Follow me, és dir, segueix-me. Si hi cliques aniràs a parar directament al meu Twitter. A continuació trobaràs una imatge del que he dit.























A que esperes per seguir-me?!
Font imatge: http://datosdereferencia.blogspot.com.es/2013/03/reestructuracioncaixabank-y.html

dilluns, 9 de desembre del 2013

Utilitzem el Microsoft Word!

La setmana passada a classe de GTIC vam estar treballant el Micresoft Word. Ens van ensenyar eines per poder-lo utilitzar amb més facilitat.
Vam aprendre a citar en un treball. Els pasos són els següents: Anar a "referències" i desprès clirar a "insertar cita", tot seguit s'obrirà una pestanya on hauràs d'omplir les dades corresponents, clicar "acceptar" i ja tenim la cita feta.

També ens van ensenyar a fer index automàtics. I sincerament és una eina molt útil! quantes hores perdudes fent índex durant tot aquest temps...!?
És tan senzill com anar a "Referencias", després a "Tabla de contenido" i per últim "tabla automática."

Per últim vam aprendre a fer una Numeració automàtica de pàgines. Només cal anar a "Insertar" i clicar a "pie de pàgina" i tot seguit s'obrirà una finestreta on podem triar on volem insertar el número de pàgina i quin estil volem utilitzar. 




Noves eines molt eficaces !!

La setmana passada a les sessions de GTIC vam descobrir moltes eines noves per treballar. Una d'aquestes és diu Wordle i serveix per crear un núvol de paraules. Aquest núvol el crea amb aquelles paraules que són més utilitzades a una pàgina web o a un text, i es mostren més grans aquelles paraules que tenen més importancia i són més rellevants. Tenim una sèrie de formats i estils de lletres per triar el que més ens agradi. la més utilitzada és mostra més gran i amb un color més fort i per últim un cop que tenim les paraules podem definir la seva forma.

He creat un Wordle i el resultat ha estat aquest: 


S'està mostrant dinar de nadal elena2.png

A continuació us parlaré del Glogster que és una eina per a confeccionar pòsters multimèdia. Per poder crear un pòster multimèdia primer cal registrar-se, i per tal de poder accedir-hi cal registrar-se com a teacher o student. Un cop ja estas registrar ja pots crear tants Glogs com vulguis. Aquí us deixo un Glogster extret d'aquesta web:
http://www.glogster.com/julietaparada/glogster-billy-elliot/g-6l88laehcui7a0ru5cqsaa0


















Una altre eina que ens van ensenyar va ser la de crear mapes mentals i mapes conceptuals. 

Un mapa mental és una idea que permet estructurar i organitzar el nostre pensament, ens facilita l'expressió d'idees i ho fa de manera gràfica. Podem trobar alguns programes on-line gratis que facilitin fer mapes d'aquest tipus. A continuació un exemple de mapa mental que he trobat en aquesta web: http://www.facmed.unam.mx/emc/computo/mapas/ejemplos.htm















Desprès ens van presentar el mapa conceptual ila diferència és que aquest serveixen per senyalar conceptes claus d'un text.  A continuació podeu trobar el meu primer mapa conceptual, aquest està originat a partir d'un text que ens ha proporcionat el professor de GTIC que es titula: "Dinar de Nadal."

S'està mostrant Dinar de nadal elena.jpg


Un altre eina son els Fluxogrames o Diagrames de flux. Son una eina que s'utilitza per representar els procediments que cal seguir per resoldre una tasca. A nivell escolar els hi podem donar dues utilitzacions:

1. Per planificar tasques pròpies de l'escola com per exemple l'acte d'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.

2. Per treballar-los amb els alumnes i fomentar la presa de decisions, la resolució de problemes, la planificació, l'organització, la tria de la informació més rellevant, el compliment de normes i estructures...

Per poder crear un diagrama de flux correctament s'han de seguir una sèrie de normes o pautes que generalment són una sèrie de símbols amb un significat específic.
A continuació veureu els símbols que s'utilitzen i la seva funció:


 Per a pressa de decissions

 Per les operacions d'entrada o sortida

Per començar o acabar

Per pasos, processos o instruccions a seg

L'eina online més útil per poder elaborar diagrames de flux és el Gliffy. No és molt complicada d'utilitzar. Posaré un exemple de diagrama de flux per tal de que us pugueu fer una idea de com són:





Què us semblen totes aquestes eines? És interessant oi?!!! Jo he aprés un munt!

Per a la creació d'aquesta entrada m'he fixat en el blog de la meva companya, Cristina Prieto.

Un llarg camí per aprendre plegats.


Un cop llegida la segona part del llibre, surt el tema d'educar o instruir... Personalment opto per la opció d'educar. Instruir em sembla massa forçat, aquesta paraula em transmet obligació i alhora falta d'interès i de ganes.
La funció d'un mestre no pot ser mai instruir, ja que com he dit, em ve la visió com si obríssim el cap als nens, i els hi guardéssim tota la informació apilotonada, barrejada, sense sentit, només per que s'ha de ser i ho dicta un document. Per això sempre he pensat que la funció d'un mestre ha de ser la de acompanyar, saber guiar als nostres nens a saber conviure en aquesta societat, saber comportar-se de bones maneres, saber relacionar-se, parlar, debatre, dir la seva sense faltar a ningú, sobretot transmetre valors, compartir experiències per que siguin conscients del que esta ben fet i el que no. Mostrar-lis amb exemples allò que volem que entenguin, i si no ho entenen, tornar-ho a provar una i milers de vegades, tractar d'ajudar-los si alguna cosa no els hi surt bé, o els hi costa i no jutjat-los abans d'hora, per que de fet a l'escola estan per alguna cosa, per poder créixer.

Per altre banda, el tema d'observar també em sembla imprescindible. Penso que tots els nens necessiten una atenció individualitzada. És difícil atendre a tots els nens d'una classe per igual, ho dic per experiència. A vegades centres més interès en aquella nena que sempre es queda la última a l'hora d'esmorzar, i al que acaba sempre el primer no li dius res. Penso que és un error ja que els nens necessiten la nostre atenció, el nostre afecte, siguin com siguin, han de veure i notar que estem al seu costat, que poden comptar amb nosaltres per qualsevol cosa, i que no han de tenir por en explicar-nos com se senten. L'observació és una eina molt eficaç per poder valorar a un nen o nena. Mitjançant aquesta observació pots adonar-te'n per exemple si un nen ho esta passant bé o malament, si lo costa o no fer una tasca, si se sent bé o li agrada menjar-se el que sestà menjant... Personalment m'agrada i molts cops sense donar-me conte em quedo observant els nens i nenes, i ja no em refereixo a les aules, sinó pel carrer, m'agrada seguir la mirada dels nens, regalar-lis un somriure i que me'l tornin, jugar a fer cares i que avergonyits em segueixin el joc. Em sento increïblement complerta quan un infant em somriu.

dilluns, 18 de novembre del 2013

Una setmana diferent.

Avui fa una setmana que vam començar una setmana diferent. En diuen setmana de reflexió educativa. Al principi en dir-me aquest nom em vaig quedar parada, sense saber com seria exactament aquesta setmana ni que seria el que faríem. Una de las activitat planejada per aquest primer dia va ser la ruta per la muntanya de Collserola. Tot i ja estar acostumada aquest tipus de rutes, aquesta en concret no l'havia fet. Tenint tan a prop una muntanya com aquesta i el poc acostumats que estem la majoria a fer sortides com aquestes tant fantàstiques. En el nostre grup en concret, vam desviar-nos de la ruta dictada. Tot i això per a mi el haver-nos endarrerit en el temps previst, va ser una situació que ens va posar a prova, ens va fer estar més alerta i intentar busca una alternativa a la ruta ja marcada per poder seguir en el camí. Alhora també ens fa fer dialogar i mantenir una conversa per saber cap a on anar. També vam veure paisatges de Barcelona des d'un punt preciós. En definitiva, per a mi, perdre'ns, va ser el que va fer que aquella sortida fos única nostre i especial a totes les demès. I per això recordo la sortida, malgrat el cansament, molt agradable i divertida.



El segon dia d'aquesta setmana, vam anar al MNAC (Moseu Nacional d'Art de Catalunya). Allà vam anar a veure una exposició que es deia "Històries amb relleu". La visita ens la va fer una noia que va anar introduint al llarg de la visita activitats, per canviar una mica la rutina de sempre mirar les obres i escoltar. Em va semblar interessant ja que per als nens, activitats que canviïn rutines son les que els hi agraden, Al acabar la visita, també vam anar a fer una sèrie de tallers en una sala tots junts, i això també em va semblar interessant, ja que al mateix temps que gaudeixes de l'activitat, aprens conceptes nous i remarques tot el que s'ha dit durant la visita. 


El tercer i quart dia de la setmana, vam haver d'assistir a les escoles on les nostres padrines de tercer estan fent pràctiques.  

L'escola on em va tocar anar, és l'escola Barcelona, situada al barri de Les Corts. El primer dia de l'estada, pel matí vam anar al teatre. Va ser una sortida divertida i en la que les nens s'ho van passar d'allò més bé. Vam anar a  un teatre del barri a veure com dos ballarins ballaven acompanyats de músiques de les quatre estacions. Al acabar la obra, ells mateixos van fer un petit taller, per a que els nens poguessin moure's , ballar, i interpretar com ells totes les estacions de l'any. Aquesta activitat em va servir per apropar-me als nens i interactuar amb ells.  En general els dos dies d'aquesta estada, a classe van ser força quotidians i clàssics, llegir contes, i fer fitxes. La metodologia que utilitzen en aquesta escola si que és força lliberal, i deixen que el nen tingui una certa autonomia. Destacar el tracte de les meves padrines, sobretot d'una, la Sílvia ja que els trajecte cap a l'escola el fèiem juntes, i per això va haver més apropament.


L'Últim día de la setmana, per tant l'últim dia d'activitats va començar estupendament. Un grup d'animació va venir a fer-nos una representació d'un numero, es deia "com sona". Els seus números consisteixen en versionar cançons de nens, sobretot de 0-3 anys. Van portar un gran nombre de materials, amb els quals van interpretar aquestes cançons. Vam ballar, cantar i gaudir com nens. Em van fer sentir molt agust i feliç aquelles dues hores. Sincerament em van transmetre molt bon rotllo i em vaig quedar amb ganes de més.

dimecres, 6 de novembre del 2013

Modifiquem la Viquipèdia!


Un cop vam saber de que tractaven les Wikis i la Viquipèdia, a classe vam haver de fer un exercici per grups el qual va tractar sobre modificar qualsevol tema interessant de la viquipèdia. Dos companyes més conjuntament amb mi, vam triar el tema de la taronja i el que vam modificar, va ser el fet d'afegir un apartat més en la explicació ja existent. Aquest apartat el vam anomenar Beneficis de la taronja. Aquest és el resultat:




dimarts, 5 de novembre del 2013

Què son els wikis?!


Avui parlaré sobre els Wikis. Són un lloc web que pot ser editat per diversos usuaris. Aquests usuaris poden així crear, modificar, borrar el contingut i tot això d'una forma interactiva, fàcil i ràpida.

Algunes característiques importants són que els wikis estan "lliures d'ego", és a dir, la pàgina no és de ningú en concret sinó de tothom. Qualsevol usuari pot editar, afegir o suprimir informació de manera anònima. també permeten crear i publicar continguts. A més a mes podem tenir una col·laboració amb diferents usuaris. Aquests usuaris poden editar la pàgina web. Entre tots van creant l'estructura mitjançant hiperenllaços i qualsevol internauta pot llegir les pàgines.I per últim, també proporciona eines que faciliten la revisió de les pàgines i la creació d'enllaços entre les pàgines web. Una vegada fet el wiki, es fàcil crear pàgines i enllaços entre elles i així expandir el lloc.

Els wikis i l'educació són una eina que permeten una reflexió col·lectiva, comunicar-se i organitzar-se. Algunes de les característiques d'aquesta eina aplicada a l'educació serien las següents:

- Espai de comunicació de la classe
- Espai de col·laboració de la classe/Base de coneixements
- Espai per realitzar i presentar feines/Portafolis electrònics
- Arxiu de texts en procés de elaboració
- Manual de la classe/Autoria col·laboradora
- Espai pels projectes en grup

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Google sites



A la classe d'ahí ens van ensenyar una nova eina, la Google sites. Aquesta és una aplicació en línia i gratuita que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tothom. 

Per poder crear un google Sites els passos que s'han de seguir és entrar a la web i seguidament escollir el tema de que vulguis fer el lloc web amb la seva plantilla que triïs. Desprès, només és qüestió d'anar-la editant.
Per a més informació, aquí teniu un vídeo del que és el Google Sites i com es crea.




Per acabar us deixo una imatge del que és el portal d'inici de la nostre Google Sites.


dilluns, 28 d’octubre del 2013

Descoberta del PREZZI!


Avui hem descobert el Prezzi!


Que és una aplicació similar al PowerPoint per treballar en web 2.0, en la qual podem fer treballs en una sola finestra i col•locar efectes com zoom, format a les lletres, fotos, vídeos, etc. La diferencia amb el powerpoint es que en lloc de treballar en varies diapositives com en la aplicació microsoft, treballes només en una finestra. A part, la presentació final resulta més atractiva pels seus efectes que en el power point.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Ja tinc llicència Creative commons!


Ei! presteu atenció!  
Per saber si una imatge o text es pot utilitzar o no tenim icones que ho representen. si trobem la icona de copyright, no podem utilitat aquella imatge o text. La icona de copyright és la que veiem a continuació.


En canvi si trobem la de Creative Commons haurem d'informar-nos el que es pot i no es pot fer. Però en un principi si podem agafar la informació que vulguem ja que es tracta d'una llicència lliure. A continuació una imatge de icona de Creative Commons.










Un altre llicència seria el Copyleft, aquesta ens perfet copia tot el contingut de l'obra sense cap restricció. És una llicència totalment lliure. 


El meu bloc utiltza llicència Creative Commons. Podeu fer un cop d'ull al web http://creativecommons.org/, i posar-la al vostre bloc si encara no la teniu!.








"Vídeo y educación" Joan Ferrés


La setmana passada, a la classe de GTIC vam llegir fragments del llibre de "Vídeo y educación" de Joan Ferrés. Vam destacar per exemple, com l'home esta format per dos hemisferis, el dret i l'esquerre. El dret encarregat de reconèixer el rostre, les característiques i els símbols, i L'esquerra encarregat de la lectura, el càlcul, la classificació i escriptura.

Remarco també dos tipus de vídeos que vam veure totalment diferents. Cada un tenia el seu objectiu, o transmetre una lliçó, una sèrie de coneixements, per tant era un vídeo informatiu, que al contrari que l'altre, tenia un objectiu més motivador a l'hora de transmetre informació, captava l'atenció dels receptors, per la forma i el tipus de de vídeo. 


dilluns, 14 d’octubre del 2013

Slideshare, Scribd i Flickr

Avui nombraré algunes de les eines que ens han ensenyat quests darrers dies. Aquestes són Slideshare, Scribd i Flickr

És un lloc web que ofereix als usuaris la possibilitat de pujar i compartir en públic  o en privat presentacions de diapositives en  PowerPoint, documents de Word, OpenOffice, PDF, Portafolis... Tambié proporciona als usuaria la capacitat per exaluar, comentar y compartir el contingut pujat a la xarxa. A continuació us deixo una foto del seu logo.




És un lloc de publicació basat en la web que permet pujar i mostrar continguts a internet per compartir-los. El servei ofereix pujar arxius en diferents formats com Word, Excel, Power Point, OpenOffice, PDF, entre altres . Scribd crea un codi únic per cada contingut, el qual permet insertar el document creat en un altre lloc web com un blog, una pàgina web, un wiki, etc..


Com pengem un document a Scribd?

1- Ens hem d'enregistrar, crea un compte
2- Introduir les dades que ens demanen
- Nom usuari
- Contrasenya
- Correu
3- ja podeu començar a pujar documents. Hi ha el botó de "Subir"










és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre ] i compartir fotografies i vídeos en línia. És un servei molt utilitzat pels bloggers com a dipìsit de fotos per allotjar imatges que incrustar als blogs i altres mitjans socials. A continuació us deixo amb el logo d'aquesta nova eina.


















Imatges: http://www.handplantmedia.com/slideshare/
http://www.clasesdeperiodismo.com/2013/04/04/atencion-scribd-fue-hackeado-esta-semana-y-se-robaron-algunas-contrasenas/
http://blogs.20minutos.es/trasdos/2012/02/23/flickr-cambia-interfaz-verbeniza/

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Blogosfera i Web 2.0


L'altre dia a classe vam parlar dels conceptes Blogosfera i Web 2.0



La Blogosfera és una xarxa social on està un grup de blocs i els autors dels blocs en concret. Això facilita la participació i lectura entre ells.

















La web 2.0 va aparèixer el 2006 i són les aplicacions web que et faciliten compartir informació interactiva amb la resta de persones.




























Imatges: http://estrategiayavanza.wordpress.com/2013/06/25/web2-0redessocialesparaempresa/
http://jovencuba.com/2011/10/27/la-blogosfera-cubana-2da-parte/

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Investiguem l'editor de Youtube,

El següent vídeo, tracta sobre un treball que ens va fer fer el professor de GTIC. 
Constava de gravar un vídeo de pocs segons, amb alguna temàtica senzilla, per poder posar en pràctica l'editor de Youtube. El vam realitzar en grups, i vam demanar a altres companyes de classe que ens ajudessin a fer algunes escenes. El resultat es aquest.



dimarts, 1 d’octubre del 2013

Iniciem Noteflight


Hola!
A classe de música hem començat a utilitzar un programa que permet fer partitures online d'una manera força senzilla i ràpida. El programa es el Noteflight, i la primera creació que ha resultat es la següent.

dilluns, 30 de setembre del 2013

Les Webquests

Edu3.cat 
 Un dels exercicis que hem agut de fer és el de penjar un video en el bloc. 
Aquest video està extret de la web http://www.edu3.cat/ on podrem trobar una gran varietat d'informació i vídeos distribuïts per matèries com: llengües i literatura, ciències naturals, educació física, entre d'altres. 
Aquest en concret parla sobre les webquests. Espero que us resulti interessant.


 

diumenge, 29 de setembre del 2013

Què és Google Drive?

Aquesta entrada va referida a la nova eina que ens van ensenyar la setmana passada a GTIC.
Jo no tenia ni idea que existís una eina que et facilites poder treballar alhora amb els companys/es des de diferents punts, sense haver d'estar tots davant la mateixa pantalla. Quan el professor ens va ensenyar de que es tractava, vaig adonar-me'n que m'hages solucionat molts problemes anteriors, sobretot els darrers últims dos anys. Aquesta eina anomenada Google Drive, permet treballar conjuntament sense necessitat d'estar tots junts, ja que molts cops és complicat. Permet crear documents, presentacions, compartir imatges, qüestionaris, dibuixos... i es força fàcil el seu funcionament, és guarda sol i sempre ho tens penjat a internet, per tant si tens una conta  de email, pots accedir molt fàcilment.
Recomano aquesta eina per tots aquells que encara no sapigueu que existeix. 






A continuació us deixo un video que el professor ens va facilitar. Extret del Bloc de gestioinformaciocomunicacio


.

Descobrim l'Scoop-it!



L'altre dia a classe vam descobrir l'scoop.it,  que és una pàgina web que serveix per consultar i tenir coses específiques del tema que escolleixis,és a dir, diferent noticies d'aquell tema.  En el meu cas és titula l'educació infantil avui dia, ja que és el tema principal en el que em vull centrar actualment. 
A continuació us mostraré dues imatges del meu portal de l'Scoop.it. 

















Per últim ajunto una imatge de la meva barra lateral dreta del blog, on podeu trobar una imatge que posa Scoop.it, si hi cliqueu, anireu a parar directament allà. Voleu fer-hi un cop d'ull?



dimecres, 25 de setembre del 2013

Ús educatiu dels blogs


Bon dia! com esteu? avui em ve de gust parlar-vos dels blogs i de les seves utilitats en l'educació
Per començar, tots sabeu què és un blog?
Doncs un bloc és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes. A més a més, també ajuda a la relació entre els alumnes i el professor per afavorir aprenentatges actius.
Està compost per diferents entrades organitzades per cronologia inversa, és a dir, del més nou al més vell.
Els blogs permeten als lectors interactuar, compartir coneixements, reflexionar, debatre, etc., amb l'autor o amb altres blocs que parlen del mateix tema. Són una eina relativament nova que millora contínuament.
tot seguit explicaré de les diferents parts que consta un blog: 
La blogosfera està formada per un conjunt de blogs. Existeix la blogsfera educativa que engloba el conjunt de blogs sobre aquesta temàtica.
El blogaire és aquell que crea i manté actualitzat el seu blog. 
El blogroll és una llista de blogs d'interès que tu pots col·locar en el teu blog. D'aquesta manera els lectors podran anar passant per diferents blogs que tractin de temàtiques similars.
Els gadgets són continguts en miniatura actualitzats i dinàmics que es poden posar en el blog.
Tot seguir us deixo una imatge del que és el logo del programa per crear els blogs, que és el Blogger.


Aquesta informació mateixa i molta més  la podreu trobar en el llibre: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents, de Francesc Balagué i Felip Zayas. La imatge d'acontinuació, és la fotografia de la portada i la contraportada.






















Imatges: http://www.enuvole.com/servicios/blogger-y-wordpress/
http://www.blocdeblocs.net/llibre-us-educatiu-dels-blogs/

L'ús de les noves tecnologies

En aquesta segona entrada us mostraré un dels primers treballs per posar en pràctica el sistema de pujar documents, presentacions i qüestionaris en el bloc. És un treball que varem haver de fer en grup, buscant informació sobre els llibres electrònics, els ordinadors portàtils i les noves tecnologies en general.
A continuació veureu una presentació i com he dit abans el qüestionari sobre l'ús de les noves tecnologies.


 

dimecres, 18 de setembre del 2013

La meva primera entrada!


Bon dia! començo a escriure en aquest bloc. Mai havia creat un bloc, per tant tot això per mi és nou. Em fa il·lusió iniciar-lo ja que a través d'aquesta eina podrem compartir tot allò que fem i ens agrada, saber més dels companys i iniciar un procés d'intercanvi d'informacions i vivències. Espero poder gaudir molt d'aquest bloc... .

Una breu descripció sobre mi seria quelcom així...
Em dic Elena, tinc 20 anys i visc a Esplugues de Llobregat. Soc tècnica en educació infantil, a part, sempre m'ha agradat molt el món del lleure, i tot i que aquest aquest any ja no, he estat formant part d'un Cau d'Esplugues. Tinc el carnet de monitora i també he treballat en casals d'estiu i menjadors. Es fantàstica l'energia que transmeten els nens, i la vida que et donen.

Espero compartir moltes coses, ja que per mi, compartir és viure i viure és estimar.